dijous, 25 de novembre del 2010

swing time


"El swing és un estil de jazz que va néixer durant la dècada dels ‘30 (els anys 1935-1945 són coneguts com "l'era del swing") i que es caracteritza per un augment en la quantitat i varietat d'instruments utilitzats per formar les anomenades "Big Bands", com, per exemple, les de Benny GoodmanGlenn MillerWoody HermanCount Basie o Duke Ellington.També s'anomena swing a l'estil de  ball acompanyat per la música swing. Aquest estil sorgeix inicialment als estats del sud dels EUA com a formes improvisades de passos de ball sobre els estils musicals de ragtime, jazz i dixieland.
Més tard, durant la predepressió econòmica, les comunitats afro-americanes de Chicago, New Orleans i Nova York van començar a ballar una música que sintetitzava els estils de ragtime, jazz i Charleston, creant un nou ball anomenat Lindy Hop amb passos de nova creació però també amb passos heretats d'altres balls, com per exemple el Charleston, el Texas Tommy, el Big apple, el Breakway, etc. Un dels seus principals fundadors va ser Frankie Manning.
El Lindy hop és el precursor de tots els estils que el van seguir durant els anys 40 i 50, com el Swing modern, el Boogie-Woogie i el Rock and Roll, i dels subestils com el Balboa, el Jitterbug, el Ballroom Swing, el Ballroom jive, i el West Coast Swing."


Aprendre coses noves, fugir de la normalitat, del costum, d'allò habitual.... i gaudir...
desconnectar del treball, dels estudis, de l'atur, de les cabòries, de les despeses, dels bancs, de les companyies de mòbils que ens criden a l'hora de la migdiada (quina creu...)

i per tot això i més.. quina teràpia millor ? quina eixida millor? que la MÚSICA, el ball, perdre els complexos, el no tinc ritme, no tinc gràcia.... i què? ningu t'ha demanat que sigues Fred-Astaire, ni que participes en un concurs internacional de ball per a professionals, ni tant sols aficionats... NOMÉS GAUDEIX!!!!

                      ha arribat l'hora del swing time!!! ballem?


P.s: gràcies graellers i adherits per compartir-ho.

2 comentaris:

Pablo ha dit...

Interesant i divertit!!! m´he gaudit mirant el video. I a l´home aquest ballar amb la seua tripota i eixa increible elasticitat. Molt bò.

Anònim ha dit...

Quanta raó tens nosequi...hi ha que GAUDIR...fer switch off de tot!!!! i deixar-se dur per un ritme q t'atrapa i una gent que m'ENCISA!!!!!