dimarts, 25 de maig del 2010

mens sana in corpore sanoMens sana in corpore sano és una dita llatina de Juvenal. El seu significat original és el de la necessitat d'un esperit equilibrat en un cos equilibrat; no és, per tant, el mateix sentit que avui emprem de ment sana en un cos sa.

La frase del poeta Juvenal prové de pregàries que ell feia als déus implorant que li concediren un esperit i un cos equilibrat, perquè pensava que abans de demanar coses banals i passatgeres preferia pregar per una integritat en el seu cos, la seua ment i la seua ánima.

Últimament sota l'influència aliena, aquesta dita em persegueix. La teoria la tinc molt clara, és tant important el cos com la ment. Començant per ací, i suposant, confirmant que m'agrada conrear la ment de tant en tant (no excessivament) amb música, llibres, art....em queda una part d'aquesta dita pendent, el cos.

Ha arribat l'hora de completar la dita de Juvenal, si més no, perquè l'edat apreta i els anys començen a no perdonar, el gimnàs (eixe gran desconegut). Eixe lloc ple de gent suant, agafats a màquines estranyes, amb una tovallola i una botelleta d'aigua mineral, tot un ritual. Un ritual que has d'aprendre per a entrar en aquest joc. Doncs mirant-ho com un joc..., com que a mi jugar m'agrada. que comence la partida.4 comentaris:

IÑIGO MONTOYA ha dit...

Digamos que ambas cosas son importantes, nuestra mente está atrapada en una envoltura que le es necesaria para su propia supervivencia, por lo que si queremos desarrollar nuestra mente es necesario cuidar nuestro cuerpo.
No inflarnos como globos y presumir de tableta de chocolate, pero si mantener una dieta equilibrada y una agilidad básica.

juanjo ha dit...

Pienso que en esa polemica entre mente y cuerpo,soy mas nitzscheano que otra cosa y por eso me voy a quedar con el cuerpo,por dos razones basicamente:
-1)Porque desde mi punto de vista reduccionista y materialista,la mente no es mas que un producto del cuerpo.....por lo tanto todo se reduce a cuerpo
-2)Porque el cuerpo es el que marca el ritmo de nuestra vida.....nuestros gustos,nuestra personalidad,e incluso nuestras ideologias y hobbies cambian al son que marca el cuerpo
Yo cambiaria la frase por:"Si el cuerpo esta sano,la mente esta sana"
Besitos

m'agrada ha dit...

Vinga a currar-te eixos músculs que ja saps que a partir dels 30 anys la degradació física és imparable. Al gimnàs!!! (Comentari intel·lectual patrocinat per "Llibreria EL SABER NO OCUPA LLOC" hehehehe)

noséqui ha dit...

Juanjo i Iñigo: Gràcies pels comentaris em donen esma per continuar el periple pel món desconegut del gimnàs. visca les tiretes!!!

Rubén:30 anys?doncs no hi ha cap problema, amb els 20 acabats de complir, encara m'en queden 10..hehehe

un beset