dimarts, 25 de maig del 2010

mens sana in corpore sano



Mens sana in corpore sano és una dita llatina de Juvenal. El seu significat original és el de la necessitat d'un esperit equilibrat en un cos equilibrat; no és, per tant, el mateix sentit que avui emprem de ment sana en un cos sa.

La frase del poeta Juvenal prové de pregàries que ell feia als déus implorant que li concediren un esperit i un cos equilibrat, perquè pensava que abans de demanar coses banals i passatgeres preferia pregar per una integritat en el seu cos, la seua ment i la seua ánima.

Últimament sota l'influència aliena, aquesta dita em persegueix. La teoria la tinc molt clara, és tant important el cos com la ment. Començant per ací, i suposant, confirmant que m'agrada conrear la ment de tant en tant (no excessivament) amb música, llibres, art....em queda una part d'aquesta dita pendent, el cos.

Ha arribat l'hora de completar la dita de Juvenal, si més no, perquè l'edat apreta i els anys començen a no perdonar, el gimnàs (eixe gran desconegut). Eixe lloc ple de gent suant, agafats a màquines estranyes, amb una tovallola i una botelleta d'aigua mineral, tot un ritual. Un ritual que has d'aprendre per a entrar en aquest joc. Doncs mirant-ho com un joc..., com que a mi jugar m'agrada. que comence la partida.