dijous, 2 de setembre del 2010

s i l e n c i

shhhh!!!!!

Silenci , fet de no parlar, de callar, fet de no expressar el pensament amb paraules o per escrit, absència de tot so o soroll.  Silenci, és el títol de l'últim llibre que he llegit, que vaig comprar per casualitat, al llegir la contraportada em va pareixer interesant. Així va ser com vaig coneixer el Gaspar Hernández, autor del llibre, director i presentador de l'ofici de viure (catalunya radio) i ahir a la nit, bricolatge emocional (tv3), també encapçalat per ell.

'El silenci' és el seu primer llibre, i és situa en una habitació de Formentera;on un home parla, durant tota una nit, a una noia adormida. Ella és Umiko, una japonesa que fa classes de meditació i que creu en el poder de la curació espiritual;ja que té càncer i creu que aquell home li pot curar la seva malaltia mitjançant les paraules. Umiko ha passat per un dur aprenentatge en un monestir zen, i està convençuda que si les emocions l'han fet emmalaltir, també la poden curar. 



Gaspar Hernández aconsegueix a ‘El silenci’ un equilibri entre un univers racional i un de màgic.

"...al capdavall l'energia de l'amistad és semblant a la del amor, amb l'única diferència que s'allargassa més, té més posibilitats de durar en el temps, i no implica un desig sexual..."